EXCLUSIEVE KEUKENS

EXCLUSIEVE KEUKENS

Zo wordt uw keuken praktisch

Uw keuken moet uiteraard mooi zijn om te zien en daarmee passen bij de rest van uw interieur, maar u gebruikt de keuken ook elke dag intensief. Dan is het erg prettig als deze ook nog eens erg praktisch is.

Blum praktische keuken

Onnodige afstanden in de keuken kunnen gemakkelijk vermeden worden door al bij de keukenplanning, dus voor de aanschaf van de keuken, rekening te houden met uw eigen (typische) activiteiten. Op die manier heeft u alles snel bij de hand en ook op de plaats waar u het ook echt nodig heeft.

Het werken in de keuken bestaat hoofdzakelijk uit handelingen die dagelijks terugkeren. Het is daarom handig om vooraf goed na te denken over de indeling van uw keuken en deze af te laten hangen van uw persoonlijke gewoontes en voorkeuren.

Keukenzones

Afhankelijk van uw activiteiten kunnen keukens in vijf zones ingedeeld worden: bevoorraden, opbergen, spoelen, voorbereiden en koken & bakken. Op deze manier heeft u alles snel bij de hand waar u het echt nodig heeft.

VRI interieur keukenzones

Typische activiteiten

Geniet van koken, zonder steeds te bukken of u te verplaatsen. Hoe vaak doet u boodschappen? Hoe bereidt u een maaltijd voor? Als u hier al op let tijdens de planningsfase, geniet u later meer van uw praktische keuken.

Vaatwasmachine leegmaken

VRI interieur borden uit vaatwasser
VRI interieur bestek uit vaatwasser
VRI interieur glazen uit vaatwasser

Orde is het halve werk. Wie wil er nou niet de borden opbergen zonder ver te moeten lopen? Het is praktisch als u ze direct in de buurt van de vaatwasmachine opbergt.

Ontbijt voorbereiden

VRI interieur ontbijt klaarmaken
VRI interieur ontbijt klaarmaken
VRI interieur ontbijt klaarmaken
VRI interieur ontbijt klaarmaken

Wie ’s morgens weinig tijd heeft, wil bijvoorbeeld dat alles voor het ontbijt snel bereikbaar is.

Berg uw ontbijtbenodigdheden daarom zo dicht mogelijk bij elkaar op. Op die manier begint u de dag helemaal ontspannen.

Op niveau

VRI interieur werkniveau in de keuken

Bepaalde spullen gebruikt u vaker dan andere. Berg de spullen die u voortdurend nodig heeft, op een goed bereikbare hoogte op. Dingen die u zelden gebruikt, kunnen helemaal boven of helemaal beneden opgeborgen worden.

Creëer meer opbergruimte

Opbergruimte kunt u nooit genoeg hebben. Benut de bestaande ruimte optimaal en creëer zelfs nieuwe extra ruimte.

Behoefte aan opbergruimte is individueel

Hoeveel opbergruimte u nodig heeft, hangt af van de grootte van uw gezin en uw inkoop- of kookgewoonten. Omdat keukens daarnaast 15 jaar of langer gebruikt worden, is het handig om al bij de keukenplanning aan voldoende opbergruimte te denken. Ook richting de toekomst…

Grootte van het gezin en levensstijl

VRI interieur grootte van het gezin

Wie een groot gezin heeft, heeft meer opbergruimte nodig. Vooral voor borden, pannen en voorraad.

VRI interieur levensstijl

Maar ook de persoonlijke levensstijl speelt mee, bijvoorbeeld als er regelmatig gezellig familie en vrienden komen eten. Dit beïnvloedt de behoefte aan opbergruimte.

Kook- en inkoopgewoonten

VRI interieur kookgewoonten

Wie graag uitgebreid kookt, heeft ook de nodige ruimte nodig voor bijzondere kookbenodigdheden en apparaten.

VRI interieur inkoopgewoonten

Wie vaker boodschappen doet, heeft minder plaats voor voorraad nodig dan iemand die 1 of 2 keer per maand in het groot inkoopt.

Optimaal benutten

Door in uw keuken bredere, hogere en diepere voorraadladen te gebruiken dan gewoonlijk kunt u de opbergruimte zo optimaal mogelijk benutten. Eigenlijk heel eenvoudig!

VRI interieur flexibel in hoogte breedte en diepte

Brede voorraadladen

Creëer tot 15% meer opbergruimte, door in plaats van twee smalle voorraadladen één brede voorraadlade te monteren.

VRI interieur brede laden

Hoge voorraadladen

Hogere voorraadladen met gesloten zijwanden zorgen voor meer opbergruimte in de hoogte. U kunt uw spullen beter stapelen en u wint tot 55% meer ruimte.

VRI interieur hoge laden

Diepe voorraadladen

Als de ruimte in uw keuken het toe laat gebruik dan diepere voorraadladen. Zo kunt u tot 30% meer opbergruimte creëren.

VRI interieur diepe laden

Creëer nieuwe opbergruimte

Nieuwe ideeën zorgen voor nieuwe opbergruimte, zonder dat de keukenruimte zelf verandert. Informeer daarom gerust naar onze innovatieve kastoplossingen.

Spoelbaklade

Maak van de mogelijkheid gebruik om in plaats van een vast (niet te gebruiken) front een spoelbaklade te monteren. Zo ontstaat nieuwe ruimte.

VRI interieur spoelbaklade
VRI interieur: exclusieve houten spoelbaklade

Voorraadkast

De voorraadkast met enkel uittrekbare voorraadladen biedt enorm veel ruimte voor uw voorraad. De breedte van de kast en de laden is bovendien flexibel en kan afgestemd worden op hoeveel opbergruimte u wenst.

VRI interieur: systeemlade Blum Intivo
VRI interieur: moderne keuken met houten laden

Maak een gratis proefrit

Kunt u een keuken proefrijden? Eerst een test maken voor u een definitieve beslissing neemt voor het keukenplan? 

VRI interieur proefrit keuken

Jazeker! Met mobiele kasten op ware grootte en uitgerust met wielen kunt u zich echt een beeld vormen hoe uw keuken er binnenkort uit zal zien.

VRI interieur: Blum dynamic space

Dit en veel meer kunt u zien in de Blum showroom te Zaltbommel. Neem hiervoor gerust contact met ons op, wij sturen u graag een gratis uitnodiging.

VRI interieur bezoek blum showroom
VRI interieur keukenzones

Apparatuur op hoogte inbouwen

Door een vaatwasser op hoogte in te bouwen kunt u deze met rechte rug in- en uitpakken en het levert daardoor veel gemak op. De ruimte onder de vaatwasser wordt tevens efficiënt benut door hier een voorraadlade te plaatsen.

VRI interieur: vaatwasser op hoogte ingebouwd

Ook een koelkast kan op precies de juiste hoogte ingebouwd worden zodat u gemakkelijk en overzichtelijk de inhoud kunt bekijken.

VRI interieur: design keuken met koelkast op hoogte

Maaltijden bereiden

VRI interieur workflow koken 1
VRI interieur workflow koken 2
VRI interieur workflow koken 3
VRI interieur workflow koken 4

Berg alles om te koken op in de buurt van uw fornuis. Bijvoorbeeld pannen en kooklepels in de voorraadlade onder het fornuis/de kookplaat.

Of olie en kruiden in de voorraadlade ernaast. Zo heeft u achteraf meer tijd om van de maaltijd te genieten.

Comfortabel

VRI interieur bereikbaarheid keuken

Goed voor uw rug

Voorraadladen voorkomen dat u onnodig moet bukken of knielen om bij de voorraad te kunnen.

Nooit meer in de kast kruipen

Ook spullen die helemaal achteraan liggen, worden in de voorraadladen meteen gevonden omdat deze van bovenaf is te overzien. Vooraf leegruimen is hierdoor niet meer nodig.

De juiste werkhoogte

VRI interieur werkhoogte keuken

Bij de juiste werkhoogte is de maximale afstand tussen de ellebogen en het werkvlak 10 tot 15 cm. Omdat dit per persoon verschillend kan zijn is het handig uit te gaan van de persoon die het meest in de keuken aan het werk is.

Bereikbaar in de achterste hoek

Als alles goed bereikbaar is, kunt u makkelijk werken in de keuken. Volledig uittrekbare laden met praktische ladeverdelingen zorgen voor orde en overzicht.

Volledig uittrekbare laden

VRI interieur volledig uittrekbare laden

Optimaliseer de bereikbaarheid met laden die helemaal uitgetrokken kunnen worden, ook als u een dieper aanrechtblad wil dan 60 cm. Op die manier behoudt u het overzicht, zijn de spullen tot in de achterste hoek van de lade bereikbaar en is het niet nodig om spullen die vooraan staan eerst aan de kant te zetten.

Praktische indelingen

VRI interieur: exclusieve houten bestekla in noten

Praktische indelingssystemen zorgen voor orde en overzicht. De indelingen kunnen flexibel gerangschikt worden en zijn in verschillende materialen te verkrijgen waaronder in hout en in roest vrij staal (RVS). Naast de indeling voor eetbestek zijn er nog diverse andere sets beschikbaar.

Houten ladenSysteemladen
VRI interieur: exclusieve landelijk moderne keuken

Met de foliehouder, kruidenhouder, bordenhouder, etc. heeft u alles praktisch bij de hand.

In de voorraadladen zorgen flexibele lengte- en dwarsverdelingen voor orde en veiligheid. Voor bijna alle spullen in de keuken is een verdeling te maken/te verkrijgen, bijvoorbeeld sets voor het overzichtelijk opbergen van pannen, deksels en kookbestek.

Hoe voelt uw keuken aan?

Meubels die, zelfs zwaar beladen zoals in een keuken, toch als een veertje openen en zacht sluiten? Het hoogwaardige meubelbeslag waar wij mee werken brengt meer comfort en zorgt tevens voor meer plezier bij het koken.

Bij de aankoop van uw keuken kunt u bij ons verschillende dingen uitproberen en met elkaar vergelijken. Het verschil zit tenslotte in de details en zijn zeer persoonlijk.

Openen

VRI interieur openen van laden

Omdat keukenmeubels vaak en dagelijks gebruikt worden, is het belangrijk dat ze gemakkelijk openen. Met en zonder greep. Daarnaast hebben de scharnieren die wij gebruiken in de keukens en kasten een grote openingshoek van 110 graden.

Zweven

VRI interieur zweven van laden

Ladegeleiders zijn bij ons volledig uittrekbaar en kunnen tot 65 kg per lade belast worden. De ladegeleiders zijn voorzien van zeer lichte loopeigenschappen, ook als een lade zwaar beladen is.

Sluiten

VRI interieur sluiten van laden

Alle keukenmeubels moeten zacht en geruisloos sluiten. Onze laden en scharnieren zijn daarom voorzien van soft-closing.

Tips en ideeën

 • Overweegt u om een nieuwe keuken aan te schaffen, zet dan uw ideeën en wensen vooraf op een rij. U kunt hiervoor de gratis te downloaden checklist gebruiken.
 • Ga in eerste instantie uit van het gebruik van uw keuken in plaats van de beste indeling voor de ruimte.
 • Welke afmetingen heeft uw nieuwe keuken? Neem bij een adviesgesprek met onze keukenplanner altijd een plattegrond mee. Neem ook foto’s, een plattegrond of een schets mee van de huidige keuken, zodat een goed beeld gevormd kan worden van de ruimte voor de nieuwe keuken.
 • Heeft u plannen voor een totale verbouwing? Neem dan ook bij de start van de verbouwing direct de indeling van de keuken mee. Hiermee voorkomt u dat leidingen en elektra achteraf op de verkeerde plek blijken te liggen of dat een raam of deur net op een onhandige plaats zit, etc.
 • In de nieuwe keuken zijn er mogelijkheden om de aansluitingen voor elektriciteit te verplaatsen. Ga na op welke plek de elektriciteit in uw huidige keuken zit en of u dit voldoende handig vindt. Wellicht is een andere plek of hoogte veel praktischer.
 • Is de persoon die het meest in de keuken werkt rechts of juist linkshandig? Hou hier rekening mee bij het indelen van de keuken in zones. 
 • Bepaal uw persoonlijke behoefte aan opbergruimte door alles op te schrijven wat in de nieuwe keuken ook weer een plek moet krijgen.
 • Let er op dat uw hoofdwerkvlak voldoende ruim is, minimaal 90 cm. De ideale plek bevindt zich tussen de spoelbak en de kookplaat.
 • Denk aan andere materialen dan tegels voor de ruimte achter het fornuis. Bijvoorbeeld stukwerk wat afneembaar is. Grote vlakken in de keuken kunt u ‘breken’ door iets op te hangen, maar ook door creatief te zijn: schilder een bestek of een recept op de muur of schilder een vlak op de muur met schoolbord verf: handig voor het noteren van de boodschappen of mededelingen voor het gezin.
 • Als u bij de aansluiting van het werkblad tegen het muurvlak smetlijsten laat realiseren wordt het afnemen van het blad vergemakkelijkt, zonder dat de muur daarbij vies wordt.
 • Zorg er voor dat de wanden, vloeren en plafonds voordat de nieuwe keuken geplaatst wordt vlak, haaks en waterpas zijn. Dit maakt het plaatsen van de keuken makkelijker.
 • Als u de schouw in de keuken in een contrasterende kleur verft en eventueel afwerkt met een sierlijst, is het direct een stijlvol element in uw keuken.

Elk onderdeel in de keuken optimaal gebruiken

Posted by on 14:00 in Blog | 1 comment

VRI interieur maakt keukens die mooi zijn om te zien, maar ook keukens die vooral erg praktisch en functioneel zijn. Ook als een ruimte voor een keuken niet heel erg groot of praktisch qua indeling is zijn er met een maatwerk keuken zeer veel mogelijkheden. In deze keuken is elk onderdeel optimaal gebruikt en is er veel nieuwe extra opbergruimte gecreëerd door het werkblad dieper te maken, de laden volledig uittrekbaar en er is onder de spoelbak ook een lade met opbergruimte gemaakt. Door in uw keuken bredere, hogere of diepere voorraadladen...

read more

Keuken voorzien van alle gemakken

Posted by on 13:00 in Blog | 0 comments

Deze gezellige landelijke keuken hebben we mogen realiseren in een mooie boerderij in Elst (nabij Nijmegen). Het gezin leeft veel in deze ruimte van de boerderij, dus de keuken moest vooral praktisch zijn maar tevens van alle gemakken worden voorzien. De reeds aanwezige deuren in deze keukenruimte waren uitgangspunt voor de opstelling van de keuken. Een deur dient natuurlijk altijd goed en volledig geopend te kunnen worden, maar deuren bepalen daardoor ook de looproutes in de ruimte, waardoor de indelingsmogelijkheden in deze keuken redelijk...

read more

Sfeervolle keuken met i-cooking

Posted by on 14:19 in Blog | 0 comments

Deze sfeervolle keuken in landelijk moderne stijl is erg praktisch geworden door de indeling die is gemaakt. Met de robuuste eettafel in het midden van de ruimte nodigt het uit om gezellig met familie en vrienden aan te schuiven. De keukenruimte is nu een ruimte geworden waar geleefd kan worden, die van alle gemakken is voorzien en aansluit bij het drukke gezinsleven en het harde werken van de bewoners. De keuken is voorzien van diverse maatwerkoplossingen, zoals de servieskast in een nis van de keuken, de dubbele kasten met een groot deel...

read more

Meekijken in de “keuken” van VRI interieur

Posted by on 11:08 in Blog | 0 comments

In de afgelopen weken is Monique weer met het fototoestel op pad geweest om bij een aantal klanten foto’s te maken van de keukens en interieurs die we gerealiseerd hebben. Erg leuk om te zien hoe het er nu uit ziet, als alles in gebruik is genomen en aangekleed met leuke en gezellige accessoires. Zoals u uiteraard van ons mag verwachten hebben we deze gelegenheid ook gebruikt als extra servicemoment. We informeren of alles nog steeds naar wens is nu de keuken volop in gebruik is, hebben waar nodig nog wat bijgesteld en bij...

read more

VRI interieur is genomineerd

Posted by on 15:55 in Blog | 0 comments

Ondernemersprijs 2014 In de Klepperman, de maandelijkse dorpskrant van Amerongen en omgeving, is bekend gemaakt dat VRI interieur genomineerd is voor de ondernemersprijs van het jaar 2014!  Uiteraard zijn wij heel blij en trots dat we genomineerd zijn voor de titel ‘ondernemer van het jaar 2014’! Deze nominatie bevestigd dat onze persoonlijke en enthousiaste manier van werken wordt gewaardeerd door onze klanten en relaties. Langs deze weg willen wij al onze klanten en relaties bedanken voor het vertrouwen dat zij ons gegeven...

read more